De voordelen van personal training?

Er bestaan een heleboel fabels over voeding en sport die voor waar worden aangenomen. Ik hoor zo vaak zaken waarbij ik mijn hoofd moet schudden en denk ‘’waar komt deze informatie nou toch weer vandaan…’’

Een deskundige trainer met veel ervaring en kennis op het gebied van training en voeding kan je goed vertellen wat nou feiten zijn en wat fabels.

Ik zie veel mensen vaak maar wat aanmodderen in de sportschool. Er is geen programma aanwezig, oefeningen worden verkeerd uitgevoerd, etc.
Er komt meer bij kijken dan veel mensen denken. Je maakt niet zomaar wat bewegingen. Worden de juiste spieren wel geactiveerd, hoe is je houding en wordt de hele spierlengte benut?
Dit zijn maar enkele punten waar aandacht aan besteed zou moeten worden.

Met personal training krijg je hulp met het stellen van realistische doelen. Je krijgt structuur en bent doelgericht bezig. Zo verspil je dus geen tijd en behaal je maximale resultaat!
Je leert oefeningen op de juiste manier uit te voeren met de juiste opbouw, juiste frequentie en periodisering voor jou.
Ook bouw je een sterke en stabiele basis op en worden bewegingspatronen geanalyseerd en aangepakt. Hiermee zul je blessures voorkomen.
Er wordt continu bijgehouden hoe je er voor staat en of je op de goede weg bent. Je houdt nauw contact met de trainer en je kunt altijd met vragen bij hem terecht.

Mensen zijn vaak geneigd eerder te stoppen met een oefening dan eigenlijk de bedoeling is. Dit is zonde, want je had veel meer uit de oefening kunnen halen. Een personal trainer is een stok achter de deur en motiveert je om door te gaan.

Daarnaast is voeding erg belangrijk, dit gaat hand in hand met training. De juiste voeding kan je resultaten doen versnellen en zonder de juiste voeding zullen de resultaten niet of een stuk minder zichtbaar zijn.

Met personal training krijg je goed advies over gezonde voeding, leer je de juiste keuzes maken en leer je op deze manier een gezonde leefstijl te hanteren.